PELET

Home / PELET

Pelet je biogorivo koje se koristi za zagrevanje objekata. Upotrebom peleta korisnici ostvaruju ekonomske uštede u odnosu na tradicionalna goriva za zagrevanje. Pelet se dobija iz drvnog otpada, potpuno prirodan element i ne sadrži hemijske aditive. Sušenjem se maksimalno smanjuje vlažnost što omogućava odlično sagorevanje i visoku energetsku vrednost.

Uticaj peleta na životnu sredinu je minimalan, jer ne povećava nivo ugljen dioksida u atmosveri.

Prednosti peleta su brojne, pored ekonomske uštede, zaštite životne sredine treba izdvojiti i prednost prilkom skladištenja, jer zauzima mnogo manje mesta od ostalih goriva.

Pelet se pakuje u džakove ili u džambo vreće. Težina džaka ne prelazi 20 kg.

Kada bi uporedili ugalj i pelet videli bi da su razlike ogromne. Pored ekonomskih ušteda, olkašali bi ste sebi loženje, kao i utovar i istovar. Kod uglja to možemo slobodno nazvati obimnim poslom, koji stvara mnogo prašine. Dok kod peleta je neophodno samo otvoriti džak i staviti pelet u gorionik. Mada i ukoliko je u pitanju da je pelet spakovan u džambo vreće, nema crne prašine, nema prljanja ruku, posao je puno lakši i jednostavniji. Energetska vrednost peleta je mnogo veća, nego energetska vrednost uglja i drugih goriva.

Pelet koji proizvodi kompanija Gorštak DOO je 100 % prirodan, 100 % bez dodatka, 100 % četinar. Potvrda kvaliteta našeg peleta pored sertifikata Jugoinspekta, koji zvanično potvrđuje da naš pelet zadovoljava sve standarde i izuzetno je kvalitetan, jer veliki broj klijenata koji koriste naš pelet. Pelet pretežno izvozimo na tržište Slovenije.

Isporuku peleta vršimo na kućnu adresu. Uz isporuku podrazumeva se i usluga istovara.

Energetska vrednost peleta:

- 2 kg peleta je ekvivalentno 1l ulja za loženje

- 1 kg peleta је ekvivalentno 2kg uglja

- 2 kg peleta је ekvivalentno 1,8 m3 plina

 

Generalni smo zastupnici za prodaju kotlova i peći na pelet, renomirane kompanije Ekoline iz Gračanice. Kotlovi na pelet odlakšavaju dosta svakodnevni život njegovih korisnika. Kotlovi se pokreću na dugme, n atermostatu podesimo vreme kada želimo da nam se kotao gasi i plai i u svakom trenutku možemo obezbediti sebi ulazak u toplu kuću. Čišćenje kotla zahteva samo minuta vremeno i nephodno je da se obavlja u dana.

 

POZOVITE NAS